EKON weet raad

Praktische tips om slimmer te werken op kantoor

Rente 0% ?

Als u bij meerdere banken een rekening courant heeft, betaalt u waarschijnlijk te veel rente. Vaak denken we dat de rente toch bijna 0% is. Maar rood staan op een rekening courant kost nog altijd zo’n 8 tot 10% rente!

Er kunnen goede redenen zijn om met meerdere banken zaken te doen. Maar de uitgaande en binnenkomende geldstromen kunt u het beste afwikkelen via één bankrekening. Dat is veel gunstiger omdat een tegoed saldo op de ene niets oplevert terwijl u op de andere veel rente betaald.

Door alles op één rekening te doen blijft het tekort saldo altijd lager en dat levert u geld op waar u niets voor hoeft te doen.

Graag praten we met u door over andere mogelijkheden op dit gebied.

Veel verdiend, veel investeren?

Voor veel bedrijven is 2017 een goed jaar geweest. De economie trekt aan en we investeren weer flink. Goed bezig.

Om volop van investeringsaftrek te profiteren kunt u het beste de investeringen spreiden. Een investeringsbedrag van rond de € 60.000 is het meest gunstig. Investeringen boven de € 100.000 zorgen ervoor dat uw totale aftrekbedrag daalt en boven de € 200.000 wordt het 0,00. Dan is het namelijk niet meer kleinschalig.

Het kan bekend zijn maar velen houden er geen rekening mee.

  • U hoeft niet 2 dure machines tegelijk aan te schaffen. U kunt er ook eentje een poosje huren en later kopen. Via een huurkoopcontract is dat eenvoudig te regelen.
  • Als u een pand koopt voor € 100.000 en ook voor € 50.000 wilt verbouwen, bedenk dan eens of u de aankoop in het ene jaar en de verbouwing in het volgende jaar kunt doen. Dat lukt niet altijd maar nadenken kan veel meer geld opleveren dan alleen hard werken.

Whatsapp op uw computer

Krijgt u steeds meer bestellingen via whatsapp binnen? Makkelijk een screenshot van Google Maps naar uw chauffeur appen? Gebruik dan Whatsapp op uw computer. Makkelijk knippen/plakken/typen met toetsenbord en muis.

TIP: vanwege uw privacy ‘aangemeld blijven’ uitschakelen

Omzet verdubbelen?

Het is altijd leuk om de omzet te verhogen. Met een webshop kun je waarschijnlijk flink scoren. Of door een mooie actie op een beurs. Maar als je veel omzet wilt hebben, moet je ook fl ink adverteren, een dure stand op een beurs huren of veel korting geven. Wat mag dat kosten als de marges niet zo groot zijn? En als het lekker loopt, krijg je dan elke dag weer alles op tijd de deur uit? Heb je voldoende personeel om het allemaal goed te doen?

Het is nog belangrijker om eerst te kijken of aan die extra omzet ook voldoende verdiend wordt. We helpen graag met een begroting. Als daar onverhoopt uitkomt dat je een activiteit beter niet kunt opzetten is dat niet leuk maar het is beter dan een slecht resultaat.